Cafe bar "Pub Amadeus" iz Podhuma pored Livna kao i prošle godine u ovo vrijeme tako i sada organizira humanitarnu večer sa svrhom prikupljanja sredstva za liječenje Joze Klišanina.

Humanitarna akcija će biti organizirana 4. januara, a sav dobrovoljni prihod na ulazu u lokal kao i od prodaje pića će biti usmjeren za liječenje Joze Klišanina koji je stradao u prometu.

"Ovim akcijom želimo potaknuti naše mještane da pomognu mladom Jozi, kako bi stao na svoje noge te uživao u životu", istakli su organizatori humanitarne akcije.

Naime, Jozo Klišanin i njegova obitelj zauvijek će pamtiti utorak, 28. jula 2015.godine kao jedan od najtežih dana u njihovom životu. Tog dana Jozo je doživio tešku prometnu nesreću na magistralnoj cesti Livno -Tomislavgrad u mjestu Smričani, a od posljedica te prometne mu je nagnječena moždina u kralježnici, pa ne osjeća noge.

Nakon dužeg liječenja na KBC u Firule u Splitu liječnički tim je preporučio daljnju rehabilitaciju u Krapinskim toplicama koja će trajati više od godinu dana.

Troškovi liječenja iznose 24.800 kuna ili 3.300 eura mjesečno te su stoga sredinom prošle godine studenti pokrenuli jednu od humanitarnih akcija kojima su se priključili i sportski klubovi te udruge iz Livna.

Misleći da će moći sami pokriti sve troškove, obitelj je pokušala izbjeći otvaranje kunskog i deviznog računa za pomoć, ali su naposljetku bili prisiljeni to učiniti i prihvatiti pomoć onih koji to žele iskrena srca učiniti.

Jozi je, kažu, potrebna pomoć dobrih ljudia, a ukoliko je ne dobije neće moći odlaziti na prijeko potrebnu rehabilitaciju i može ostati nepokretan.

NajDoktor.ba