Prilikom VenoSeal metode liječenja, bol i neugodnost za pacijenta tokom samog procesa gotovo i da ne postoji. Moći ćete uobičajeno obavljate vaše svakodnevne i slobodne aktivnosti kao što su odlazak na posao, kućanski poslovi, odlazak u teretanu, šetnju...

Chicago Vein Institute Sarajevo jedina je flebološka poliklinika u Bosni i Hercegovini koja je isključivo posvećena dijagnozi i liječenju bolesti vena. 

U skladu s tim, u saradnji sa Medtronicom, Chicago Vein Institute Sarajevo pacijentima nudi potpuno novu tehniku liječenja proširenih vena, izvodeći je na najsavremeniji način. Radi se o ablaciji vena, tehnikom lijepljenja VenaSeal, putem koje se omogućava najjednostavnije i najbezbolnije rješenje za bolesne vene.

Ova vrhunska metoda lijepljenja proširenih vena pacijentima omogućava trenutno, ali i efikasno liječenje čiji je najmoderniji pristup liječenja idealan za ljetne dane. Period nošenja čarapa, kao i samo doziranje anestezije tokom ovog tretmana koji traje trideset minuta svedeno je na minimum.

Klasične metode liječenja vena kao što su stripping ili tzv. čupanje vena jako su bolne, neugodne i poprilično zahtijevaju dugotrajan oporavak za pacijente. Za razliku od VenaSeal tretmana, ove metode liječenja vena uključuju potpunu anesteziju i dug period mirovanja nakon same procedure. 

Kod savremenijih metoda u liječenju proširenih vena poput laserske metode, pacijent uopće namaju potrebe za bolovanjem. 


"Chicago Vein Institute poliklinika ide u korak sa vremenom, pratimo svjetske trendove, konstantno ulažemo u edukaciju našeg stručnog tima, te u skladu s tim možemo istaći da smo veoma ponosni što ostajemo prvi u donošenju najsavremenijeg pristupa i metoda za liječenje pacijenata koji imaju problema sa proširenim venama, kako u Bosni i Hercegovini, tako i šire", naglašava Ajla Šunje-Šabanović, vlasnica poliklinike.

 

oznake:   venelaserske metode