U prostorijama Mellain hotela danas je u 13 sati održana konferencija za novinare povodom Prve međunarodne škole ultrazvuka Ian Donald koja će se održati 7. i 8. aprila 2017. godine, a koja je koncipirana kao međunarodna naučna konferencija, na kojoj će biti prezentovan 21 naučni rad

 

Novinarima se obratila dr. Suada Tinjić, specijalista ginekologije i akušerstva i vlasnica ginekološke poliklinike “Korak do života” u Tuzli i doktor medicine dr. Asja Muratović uposlenica ginekološke poliklinike.

Okvirna tema skupa Prve škole ultrazvuka Ian Donald je “Ultrazvuk i fetalne malformacije”. Na skupu će, o različitim aspketima korištenja ultrazvuka u medicini i novim dostignućima u istoj, govorit će ugledni svjetski stručnjaci iz oblasti ginekologije i perinatologije.

Predavači su profesori Asim Kurjak, Eberhard Merz, Cihat Sen, Vincenzo D’Addario, Panos Antsaklis, Aleksandar Ljubić, Lara Spalldi Barišić, Milan Stanojević, Zlatan Fetušić, Fahrija Skokić, Jadranka Dizdarević i doktori Talib Delić, Selma porović i Suada Tinjić.

Na skupu će se govoriti i o posljednjim rezultatima primjene 3 i 4D ultrazvuka u prvom trimestru trudnoće, a poboljšanjima u dijagnozi fetalnih sindroma sa 3 i 4D ultrazvukom, o tome kako pristupiti ultrazvuku u neonatologiji i drugim zanimljivim i aktuelnim temama.

Glavni cilj Prve škole ultrazvuka Ian Donald u Tuzli je da se da doprinos razvoju i primjeni novih saznanja u medicini upotrebom ultrazvuka.

Svečano otvorenje Prve škole ultrazvuka Ian Donald u Tuzli bit će upriličeno u petek, 7. aprila u 9 sati. Skup će biti održan u Mellain hotelu.