Zbog nepravilne ishrane i nedovoljne fizičke aktivnosti, toksini ostaju zarobljeni u tijelu i usporavaju njegove prirodne funkcije. Evo nekoliko znakova da se to događa vama.

Fiziološke potrebe

Čest odlazak u kupatilo je jednostavan pokazatelj da je vaše tijelo puno otrova. Ipak, ovo je jedan od najboljih načina na koji otrovi izlazi iz tijela, inače će se vratiti u krvotok i izazvati probleme. Zato, pijte što više tečnosti i probiotike kako biste poboljšali probavu i urinarne funkcije.

Neugodan zadah

Uzrok su bakterije u vašim ustima ili nemogućnost vašeg želuca i jetre da "obradi" sve toksine. Kako bi se riješili ovog problema, dnevno čistite jezik od nakupljenih slojeva.

Smetaju vam određeni mirisi

Ako vam smeta nečiji parfem, dim i druge arome, vjerovatno imate problema s jetrom koja se nije u stanju da se riješi toksina i zato su vaša čula na oprezu i svaki miris može da izazove glavobolju.

Prekomjerna težina

Problemi s hormonima, loša ishrana i previše toksina u krvi dovode do gomilanja masnih naslaga i prekomjerne težine. Naglo debljanje govori vam da je vrijeme da očistite svoj organizam.

Slušajte tijelo

Jeste li ikad pomislili kako ukočeni vrat može biti način na koji vam tijelo govori da vam neka bolest „sjedi za vratom“. Ako niste znali postoje specijalisti koji se bave intuitivnom medicinom. Oni kažu kako nam tijelo uvijek govori ako nešto nije u redu, samo treba naučiti da ga slušamo.

Poštujte zdravstvene potrebe

Ako imate jake glavobolje na primjer, iznenadni napad umora ili neki kožni osip, smjestite se u neki miran prostor i zapitajte se šta bi moglo biti potrebno vašem tijelu. Možda vas odgovor iznenadi.

Obratite pažnju na prvu ideju koja vam se pojavi u glavi. Koje vam se misli javljaju? Misli tumačite slično simbolima iz snova.

Odgovor potražite i u snovima

Naši snovi obično govore simbolički. Ako npr. ignorišete bol u ruci i za to okrivljujete teretanu, ali u snovima vam je netko ostavio čestitke za dan zaljubljenih po cijeloj kući, prva stvar na koju ćete pomisliti pri buđenju je srce.

Obratite pažnju na prividne slučajnosti

Ponekad će nam život predstaviti ono što je savršeno jasno kao slučajnosti. Čini vam se kako su na TV-u samo reklame za određeni proizvod, često su i emisije slične tematike, a u novinama sve češće nailazite na članke o tome. Možda se radi o tome da jednostavno podsvjesno na to obraćate više pažnje nego na druge stvari. Vjerovatno postoji razlog zbog čega to radite.

Slušajte znakove upozorenja

Tijelo je napravljeno tako da vas upozorava na opasnost.  Ako izbjegavate neke kretnje ili radnje, sportove ili hobije kojima ste se ranije bavili, možda postoji neki zdravstveni razlog za to.

Pregledajte svoje tijelo

Napravite ponekad sami sistematski pregled svog tijela. Potražite neobične promjene na koži. Počnite s nožnim prstima, gležnjevima, koljenima… ako postoje bilo kakve promjene obratite pažnju na njih.