Loša prehrana usporava našu probavu, što uzrokuje poremećaj rada crijeva. Rezultat nepravilnog pražnjenja crijeva je nagomilavanje otpada i toksina u ovom važnom organu našeg tijela. Colon Wash aparat ispire sve tokisine, nagomilanu sluz i neprobavljeni otpad iz vaših crijeva.Prva moderna mašina za čišćenje crijeva izumljena je prije gotovo 100 godina, a poznato je da postupak klistiranja su sprovodili i stari Grci.

Proces čišćenja crijeva

Dok ležite na stolu, uz pomoć aparata niskog pritiska, doktor pušta da prođe 60-tak litara vode sa dodatkom kamilice. Nakon što voda uđe u crijeva, počinjete izbacivati vodu ustaljenim pokretanjem zdjelice, kao i kod uobičajnog pražnjenja crijeva. Ovakim procesom dođe do izbacivanja toksina i nagomilanog otpada iz crijeva.

10 razloga za čišćenje kolona

1. Povećava učinkovitost probavnog sustava

Prilikom pročišćavanja debelog crijeva sav neprobavljeni otpad se eliminira i time otvara put za boljom apsorpcijom hranjivih tvari. Akumulacijom otpada u crijevima dolazi do povećane količine bakterija što može rezultirati bolešću.

2. Održava pravilni tok probave i spriječava zatvor

Zatvor - pogotovo kada je kroničnan - uzrokuje sporu probavu, što pak ostavlja otpad u crijevima duže. Što je duže neprobavljeni otpad u crijevima, veća je mogućnost da toksini uđu u krvotok. Zatvor, također, uzrokuje druge bolesti i iritacije, kao što su hemeroidi i proširene vene.

3. Povećava energiju

Izbacivanjem toksina iz tijela, tijelo može koristiti energiju za druge funkcije umjesto za prisiljavanje otpada za prolazak kroz crijeva. Ljudi koji su prošli čišćenje debelog crijeva i detoksifikaciju kažu da imaju bolju cirkulaciju krvi, mirniji san i porast opće snage i energije.

4. Povećava apsorpciju vitamina i hranjivih tvari

Crijeva koja su očišćena omogućuju apsorbciju samo vode, vitamina i hranjivih tvari  u krvotok. Očišćena crijeva sprečavaju protok toksina i bakterija kroz zidove debelog crijeva. Kad je kolon detoksificiran apsorpcija hranjivih tvari je neometana.

5. Poboljšava koncentraciju

Loša prehrana i neučinkovita apsorpcija vitamina može uzrokovati pad koncentracije. Nakupljanje sluzi i toksina u vašem debelom crijevu može spriječiti crijeva da obavljaju svoju funkciju.  

6. Pomaže pri mršavljenju

Današnja prehrana nije bogata vlaknima, te kao takva jako sporo prolazi kroz crijevni trakt. Hrana sa slabim udjelom vlakana ostavlja sluz po stijenkama crijeva i opterećuje crijeva sa propadajućom fekalnom materijom. Debelo crijevo ima veliki potencijal za pomoć prilikom mršavljenja, pojedinci su izgubili i do 5 kg mjesečno. Također, čišćenje crijeva može kick-start-ati vaš metabolizam i utjecati na bolji izbor hrane i željom za većom aktivnosti.

7. Smanjuje rizik od raka debelog crijeva

Izbacivanjem toksina i otpada smanjuje se rizik od polipa, cista i kancerogenih izraslina u vašem debelom crijevu i cijelom probavnom traktu.

8. Povećava plodnost

Čišćenjem debelog crijeva i povećanim unosom hrane sa visokim udjelom vlakana, lakše je održavati idealnu težinu i održavati hormonsku ravnotežu u organizmu. Crijeva koja su opterećena dugogodišnjom lošom prehranom mogu vršiti pritisak na maternicu i okolne reproduktivne organe i uzrokovati naprezanje. Detoksifikacijom se debelo crijevo oslobađa od mnogih kemikalija i toksina koji utječu na kvalitetu sperme i jajašca. Idealno je da oba partnera prođu postupak čišćenja prije zaćeća.

9. Održava ph ravnotežu u krvi

Prehrana koja uzrukoje blokadu crijeva, naročito dijeta sa visokim udjelom proteina bez dovoljno vlakna, stvara kiselinu. Ta kiselina dovodi do opće slabosti organizma. Tkivo debelog crijeva vremenom postaje bolesno i upaljeno te sa smanjenom sposobnošću da obavlja svoj posao - da zaustavi prolaz gljivica, plijesni, bakterija, parazita i fekalne materije u krvotok i tkiva.

10. Poboljšava opće stanje organizma

Oslobođavanjem crijeva od otpada i toksina dolazi do osjećaja lakoće, do povećanje snage i cjelokupnog poboljšanja zdravlja.

U Zdrastvenoj Ustanovi "Alea Dr. Kandić" ispiranje crijeva radi se najmodernijom aparaturom i uz konstantnu pratnju liječnika.