Danas je u Sarajevu u naselju Otoka, upriličeno svečano otvorenje trećeg Medicinsko-biohemijskog laboratorija Prolab u Sarajevu, na adresi Džemala Bijedića 131.

Prolab je kao prvi privatni laboratorij u Bosni i Hercegovini, marljivim radom kolektiva, veoma brzo postao lider u pružanju laboratorijskih usluga, sa najvećim brojem korisnika u BiH, prepoznat kao pouzdan i kvalitetan laboratorij koji neprekidno prati uvođenje novih analiza.

Osluškujući potrebe korisnika, u cilju pružanja pouzdane i kvalitetne usluge, potekla je ideja za otvorenjem još jednog Prolab laboratorija u Sarajevu, pored već provjerenih lokacija u sarajevskom naselju Stup i Centar.

U novootvorenom, savremeno uređenom laboratoriju, provodit će se sve biohemijske, imunohemijske, hematološke, mikrobiološko-parazitološke pretrage, kao i COVID testiranja, prema evropskim standardima dobre laboratorijske prakse.

Svečanom otvorenju prisustvovale su mnoge zvanice iz oblasti zdravstva, među kojima i ministar zdravstva Haris Vranić koji je naglasio značaj budućeg većeg povezivanja javnog i privatnog zdravstvenog sektora. Dok su samu ceremoniju uvečali predstavnici ženske košarkaške reprezentacije, na čelu sa selektorom Goranom Lojom, kao i jedna od najuspješnijih sportašica BiH svih vremena Razija Mujanović.

Povodom otvaranja novog Prolab laboratorija najavljeno je da će tokom cijelog mjeseca novembra Prolab Otoka obavljati besplatno testiranje na marker Total PSA, koji se koristi kao tumorski marker za otkrivanje i praćenje rezultata liječenja raka prostate.

Osim besplatnog testiranja na marker PSA u laboratoriju Prolab Otoka, tokom cijelog mjeseca novembra u svim laboratorijama Prolab, bit će organizovano besplatno testiranje na glukozu (šećer u krvi).

Prethodne najave nisu potrebne, a akcija počinje od četvrtka , 11. Novembra.

Za dodatne informacije obratite se putem telefonskih brojeva 033 456 331 (Prolab Otoka) ili putem naše centralne laboratorije 033 776 280.

Promo

Prolab laboratorij

 

oznake:   Prolablaboratorij