Kantonalna vlast za resor zdravstva u Zeničko-dobojskom kantonu u cilju poboljšanja zdravstvene zaštite građana kontinuirano se zalaže za poboljšanje materijalno-tehničke osnove i ljudskih resursa kako bi osigurala što bolje i pristupačnije zdravstvene usluge. 

Tako je kantonalna delegacija koju su sačinjavali Adnan Jupić, ministar Ministarstva zdravstva ZDK, Omer Škaljo, direktor Zavoda zdravstvenog osiguranja ZDK i Kasim Spahić, zamjenik direktora Kantonalne bolnice Zenica, posjetila svjetski poznati i priznati Medical Park, koji predstavlja vodeću zdravstvenu grupaciju  u Turskoj. U posjeti je bio i dr.sc. Ramo Isak, zastupnik u Skupštini ZDK i Domu naroda Parlamenta Federacije BiH, koji se i do sada dokazao na jačanju tradicionalnog bosansko-turskog prijateljstva i poslovne saradnje sa turskim poduzetnicima. Posjeta je organizirana zahvaljujući gospođi Emini Ihtijarević, zastupnici Medical Park zdravstvene grupacije za Bosnu i Hercegovinu i Samiru Šibonjiću, poznatom zavidovičkom aktivisti i poduzetniku, koji godinama sarađuje sa turskim institucijama i biznismenima na jačanju investicionih ulaganja u našoj državi.

Medical Park predstavlja vodeću zdravstvenu grupaciju u Turskoj koja pruža zdravstvene usluge u zemlji i inostranstvu, a ujedno je i najbrža rastuća zdravstvena grupacija u svijetu. Raspolaže sa 30 bolnica, preko deset hiljada zaposlenih i 136 operacionih sala. Do sada je ova turska zdravstvena grupacija tretirala više od sedam miliona pacijenata, a bila je prva u svijetu u transplataciji organa.

Tokom posjete delegacija je imala priliku da se upozna sa visokim standardima i dostignuućima ove vodeće zdravstvene grupacije u Turskoj, te mogućnostima proširenja saradnje u oblasti zdravstva u Zeničko-dobojskom kantonu. U tu svrhu potpisan je i Protokol o saradnji između koji omogućuje okvir za stručnu medicinsku saradnju, edukaciju medicinskih kadrova, pruža osnovu za međusobne stručne posjete u svrhu realizacije složenih medicinskih zahvata, te saradnju medicinskih fakulteta.

Ovom prilikom zahvaljujemo se predstavnicima Medical Parka na dosada pruženoj pomoći našim pacijentima, te na spremnošću za daljnju saradnju i pomoć.

visoko.co.ba

oznake:   Medical Park