Simbolično su ovu sedmicu nazvali "Sedmica mladiCa", jer udruženje okuplja mnogo mladih izliječenih od raka koji djeluju u okviru grupe MladiCe BiH - mladi poslije raka.
Treća sedmica u mjesecu junu u svijetu se obilježava kao sedmica survivora, osoba koje su pobijedile rak. Childhood Cancer International (CCI) je utemeljitelj ove sedmice, a čiji je član i udruženje "Srce za djecu oboljelu od raka".
 

"Rak je prošlost. Mi smo budućnost je slogan pod kojim vodimo ovogodišnju kampanju i trajat će od 16.06.2020. - 23.06.2020. Naši mladi prije svega imaju za cilj podizati svijest društva o problemima s kojima se susreću djeca oboljela od raka, ali i mladi koji iza sebe imaju jednu tako tešku borbu koja nosi sa sobom i posljedice. Rušimo predrasude, a svakako onu najveću da djeca oboljela od raka imaju tešku budućnost. Naprotiv, naše mladiCe dokazuju suprotno svojim uspjesima, ambicijama i djelovanjem. Budući pravnici, inžinjeri, umjetnici itd. su naša budućnost i naš svijet ostaje na njima", poručili su iz udruženja "Srce za djecu oboljelu od raka".

Udruženje "Srce za djecu oboljelu od raka" trudi se biti podrška ovim mladim ljudima te stoga su oformili Fond za stipendiranje mladih kroz koji uspješnim studentima pomažu na njihovom putu do sjajne budućnosti.