Prijatelji djece oboljele od raka i Udruženja "Srce za djecu oboljelu od raka" su tu u dobru i zlu.
Austrijska kompanija cargo-partner koja je prvo svoju jubilarnu desetogodišnjicu poslovanja na našim prostorima proslavila donacijom udruženju i brigom za one kojima su oni najpotrebniji, a sada su i u ovim teškim vremenima za djecu ponovo pokazali da su društveno-odgovorni, pokazali su humanost na djelu i veliko srce.
 

Naime, kompanija cargo-partner je spakovala 70 paketa pomoći sa higijenskim potrepštinama i prehrambenim namirnicama za porodice djece oboljele od raka, kako bi im pružila podršku u nesigurnim vremenima koja je sa sobom donijela pandemija COVID-19. Udruženje “Srce za djecu” će uručiti pakete porodicama koje su u potrebi i kojima je ova vrsta pomoći najpotrebnija.
 

"Zahvalni smo našim prijateljima iz cargo-partnera što su mislili na djecu oboljelu od raka u situaciji kada su ona jedna od najugroženijih kategorija, kada im je podrška najpotrebnija i kada su strahovi najizraženiji. Važno je znati da na svojoj strani imaju divne prijatelje koji su uvijek tu za njih", poručuju iz udruženja.