U organizaciji najveće turske zdravstvene grupacije Medical Park, u Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla, održana su stručna predavanja o dječijoj onkologiji, hematologiji i radioterapiji.

Predavači su bili doc. dr. Berrin Pehlivan, specijalist onkologije i radioterapije i doc. dr. Ceyhun Bozkurt, specijalist pedijatrijske hematologije i onkologije.

Predavanja su organizovana s ciljem podizanja svjesnosti o karcinomu u dječijoj dobi i mogućnostima liječenja, kao i primjeni dječije radioterapije.

Tokom svog izlaganja doc. dr. Pehlivan je predstavio proces rada Medical Park zdravstene grupacije iz Turske, te prezentovao terapijske metode koje oni provode u svojoj ustanovi. Također je govorio o statističkim podacima i uspješnim rezultatima liječenja pedijatrijskih pacijenata od karcinomskih oboljenja koji su hospitalizirani u bolnicama koje pripadaju Medical Park zdravstvenoj grupaciji.



Doc. dr. Ceyhun Bozkurt je tokom svog izlaganja govorila o primjeni radioterapije kao jednog od glavnih modaliteta liječenja djece sa zloćudnim tumorima. Prema njenim riječima pedijatrijski radiološki onkolozi u Medical Park zdravstvenoj grupaciji imaju na raspolaganju brojne sofisticirane dijagnostičke slikovne metode u svrhu tačnog definiranja ciljnog volumena zračenja. Dr. Bozkurt je rekla da je tendencija primjene radioterapije u liječenju tumora sve veća zbog unapređenja i konformalnosti aplicirane doze zračenja i sposobnosti da se ograniči izloženost normalnih struktura zračenju.

Nakon održanih predavanja pacijenti su imali priliku dobiti besplatne konsultacije u prostorijama predstavništva Medical Park u Tuzli.

Liječnici Medical Parka u Sarajevu održali predavanje iz dječije onkologije i radiologije

NajDoktor.ba