U Hrvatskoj će se u periodu od 18. do 22. aprila 2016. u hotelu President u Splitu održati 33. "Hrvatska proljetna pedijatrijska škola".

Prema najavi organizatora na programu ovogodišnjeg seminara planirane su sljedeće teme: Genetika,  Dječja i adolescentna psihijatrija, Preventivni programi u pedijatriji i Seminar za medicinske sestre.

Škola je namijenjena pedijatrima, liječnicima školske, opće i porodične medicine te liječnicima suradnih medicinskih specijalizacija i medicinskim sestrama koje brinu o djeci.

Inače, Hrvatska proljetna pedijatrijska škola (HPPŠ) nastavila je tradiciju Proljetne pedijatrijske škole koja je osnovana 1982. godine na inicijativu Udruženja pedijatara Jugoslavije. Idejni začetnici i osnivači škole su prof. dr. sc. Miro Juretić i prof. dr. sc. Livio Balarin.

Škola djeluje u Splitu od proljeća 1983. godine kao oblik trajne postdiplomske izobrazbe s ciljem osvježavanja znanja te pružanja najnovijih informacija iz svih grana pedijatrije.

Pozvani predavači su eminentni stručnjaci iz svih krajeva Hrvatske. Svake godine prisutni su i pojedini predavači iz inostranstva (do sada iz SAD, Njemačke, Švicarske, Finske, Italije, Austrije, Nizozemske, Švedske, Engleske, Francuske te Slovenije i Bosne i Hercegovine).

Detaljnije informacije o programu seminara, radnim sastancima i drugim zbivanjima tokom održavanja HPPŠ-a potražite OVDJE.

(NajDoktor.ba)